2018. január 30., kedd

Tetanus kezelése oltás nélkül, eredményesen - tudományos kettős mérce? (orvosi könyvből)

Amikor rohanunk oltatni, mert azt hisszük, hogy egy bizonyos baktériumhoz kapcsolt, veszélyes betegség egyes-egyedül és kizárólagosan oltással kezelhető, illetve előzhető meg eredményesen... Mert ezt hivatalos, materialista tudományosan állítólag már sokszor bebizonyították. És azt is, hogy a tetanus kezelése máshogy zsákutca, és veszélyes hazárdjáték.
Tetanus kezelése oltás nélkül,
eredményesen: antioxidánssal?
(freeimages /
nature-colours-at-autumn-4-1159119)

Vagy mégsem?

Tetanus kezelése immunerősítéssel, antioxidánssal?

(Részlet Tetyana Obukhanych, Ph.D.: OLTÁS - ILLÚZIÓ című könyvéből)

1984-ben Bangladesben végeztek egy kontrollált, nem randomizált klinikai vizsgálatot a tetanusz iv. C vitaminnal történő kezelésének értékelésére. A kontrollcsoportban a tetanuszt a szokásos módon látták el, többek között a következőket alkalmazva: TIG (humán tetanusz elleni immunglobulin), antibiotikumok és nyugtatók. A tesztcsoportban a betegek napi 1 gramm iv. C vitamint kaptak a szokásos ellátás mellett. A vizsgálat kimeneteli mutatója a túlélés volt a halálozással szemben. A kontrollcsoportban a betegek mintegy 70%-a halt meg a szokásos kezelés mellett (amelyhez hozzátartozott a TIG alkalmazása is!). A C vitamint kapó vizsgálati csoportban, a 12 évesnél fiatalabb betegek 0%-a és a 12 év fölötti betegek mintegy 30%-a halt meg.


A klinikai vizsgálat kritikus értékelése alapján nem javasolták a C vitamin bevezetését a standard klinikai gyakorlatba a tetanusz kezelésére. Mivel a vizsgálatot nem randomizáltként jelentették be, csupán előzetes bizonyítékokat nyújtott a C vitamin hatásosságára a tetanusz kezelésében.

A betegek véletlenszerű besorolása a kezelési, illetve placebocsoportba elengedhetetlen ahhoz, hogy egy klinikai vizsgálat eredménye általános érvényű legyen. Ezért nem kérdéses, hogy ezt az ígéretes C vitaminos klinikai vizsgálatot meg kellene helyesen ismételni úgy, hogy megfeleljen a modern, bizonyítékokon alapuló tudomány követelményeinek, mielőtt teljesen bizonyosak lehetnénk abban, hogy az intravénásan alkalmazott C vitaminnal hatásosan kezelhető a tetanusz.
C vitamin - antioxidáns - még erre is
jó? (freeimages / fruit-1328048)

A kérdés azonban az, hogy miért alkalmazták a bizonyítékokon alapuló tudomány szigorú követelményeit egy olyan biztonságos, olcsó és nem profitorientált kezelés esetében, mint amilyen az iv. C vitamin, ugyanakkor pedig a tetanusztoxoid vakcina és a TIG-kezelés a tetanusz megelőzésének és kezelésének standard részévé vált, megkerülve a modern bizonyítékokon alapuló folyamat követelményeit. A vakcinát és a TIG-kezelést nem támasztották alá semmilyen klinikai vizsgálattal, ezek alkalmazása hipotetikus hatásmechanizmuson alapul, és számos vizsgálat bizonyítja sikertelenségüket.


Hogyan lehetséges ez? Miért merül fel a tudományos vizsgálódás kettős standardja, amikor a vakcinákról és származékaikról van szó?

Folytatás, forrás (ajándékba letölthető e-book): Tetyana Obukhanych, Ph.D.: OLTÁS - ILLÚZIÓ
(HOGYAN VESZÉLYEZTETIK AZ OLTÁSOK TERMÉSZETES IMMUNITÁSUNKAT ÉS MIT TEHETÜNK EGÉSZSÉGÜNK HELYREÁLLÍTÁSÁÉRT)
http://www.valaszthato-oltas.hu/images/oltas_illuzio.pdf



Kockázatokról és mellékhatásokról legalább kérje el és OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, kérdezze meg kezelőorvosát, patikusát; valamint olyan embereket is, akik oltás után néhány napon, hónapon, éven belül, "tudományos véletlen egybeeséssel" autoimmun betegségbe estek. (Mert ugye léteznek olyan betegségek is, amelyek nem 2 nap alatt alakulnak ki...)

Köszönjük, hogy Te is teljes körűen szólsz hozzá ezen bloghoz, hogy eszement észrevételeket teszel. A túlzottan nem egyoldalúan tájékoztató, okosan trollkodó hozzászólásokat nem engedjük be a blogra, töröljük!

Köszönjük a megértésedet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése