2018. február 13., kedd

Oltási károsodás csökkentése, kivédése, megelőzése - avagy a nem létező eső

Gyűjtötte: Anyaoroszlán

(freeimages / three-monkeys-1239552)
Az oltási károsodás fogalma Magyarországon ezen írás születésének időpontjában hivatalos materialista tudományosan nem létezik. Csak például külföldön, Nyugat-Európában tartják lehetségesnek az ottani egészségügyben, hogy valakinek a szervezete érzékeny legyen egy oltóanyagra és/vagy nem a legoptimálisabb időpontban kapja azt, ha választja. Mert a legtöbb nyugat-európai országban nem kötelezőek, csak választhatók az oltások. (Igen, tudjuk, Nyugat-Európa lakossága emiatt már rég kihalt, hiszen ott már a nyájimmunitásnak az illúziója sincs meg). Ha pedig valaki ott oltást kap, és utána nem várt tünetek lépnek fel nála, az összefüggés lehetőségének elismerése mellett megfelelő kezelést is kap rájuk. Magyarországon ilyenkor azt mondják, hogy "nem tudják, mitől vannak a tünetek, de az oltástól biztosan nem".

Mégiscsak (ösztönösen) tartunk tőle, hogy lehet oltási károsodás?


Így aztán a hétköznapi magyar szülőknek materialista tudományosan körülbelül nincs más választásuk, mint imádkozni és lelki támogatást kérni például a Facebookon. Mert holnap viszi a kis "mókuskáját" oltásra, és nyugtassák meg hogy nem lehet semmi baj. Erre megnyugtatják, hogy persze hogy nem, az ő kis manócskájánál sem volt, és már oltás előtt adott lázcsillapítót hogy még láza se legyen, és hogy ha lesz is akkor is az a legrosszabb ami lehet, stb. stb.
(Micsoda szerencse, hogy minden kis mókuska szervezete teljesen egyforma minden kis manócskáéval, és hogy mindenki ennyire jól ismeri mókuskát. Jobban, mint az anyja ösztönei, és az azt esetleg alátámasztó vizsgálatok... igen, tudjuk, az anyai ösztön rendkívül materialista "tudományos" fogalom.)


Mindenki csukja be a szemét, és gondoljon Angliára!

Oltáskárosodás csökkentése:
elaltató struccpolitikával,
vagy éber ösztönnel?
(freeimages /
woman-and-a-duck-1567733)
(Ezen mondás eredete: amikor Angliában a nők nem szerették a házaséletet, azt mondták nekik, hogy közben csukják be a szemüket, és gondoljanak Angliára = gyermekkel kell megajándékozniuk az országot, ennek érdekében el kell viselniük a kellemetlenségeket is.)
Mert költői kérdés: ha valakit megnyugtatnak, ahelyett hogy megvizsgálnák az aktuális állapotát, és annak megfelelően intézkednének, az micsoda? Nem struccpolitika, kuruzslás? Nem ekvivalens azzal, mint amikor valaki másnak az elromlott jósgömbjéből olvasom ki, hogy holnap milyen idő lesz? Ahelyett, hogy felnéznék az égre, és/vagy megnézném a műholdképet, és annak megfelelően vinnék magammal esernyőt vagy sem? Persze még ez sem mindig 100%-osan biztos, de...

Eső előtt jogos (anatómiai-élettani) köpönyeg

Most legyen szó arról, hogy hogyan lehet felkészíteni valakinek a szervezetét egy oltásra, hogyan lehetséges az oltási károsodás, szövődmények lehetőségének csökkentése, megelőzése. Ha már egyszer ennyire nagyon muszáj és kötelező oltani, mert különben mindmeghalunk, mint Nyugat-Európa... (Igen, tudjuk, Nyugat-Európában szokott eső esni, Magyarországon nem, csak élénk a fantáziánk e téren.) Hogy legyen igazi OKUNK kevésbé aggódni az oltás miatt!
  1.  A legelső: ne oltassunk, ha nem muszáj. Helyette placebó nyugtatóként lehet csináltatni ellenanyag tesztet, hogy védettek vagyunk-e egy adott kór ellen. Vagy utánanézhetünk, milyen egészségbarát módokon lehet azt a konkrét kórt elkerülni, a kockázatait csökkenteni. Például az influenzáét.
  2.  Ha már mindenképpen oltatni kell: a leges-leges legjelentősebb: csakis TELJESEN EGÉSZSÉGES ember oltható viszonylag kevés kockázattal. Gyerekeknél ez hatványozottan igaz, és ebben az anyának ébernek kell lenni, az ösztönére kell hallgatnia. Már egy kis gyulladási folyamatra ráoltva is komoly gondjaink lehetnek. Ismerek olyan gyereket, akinek semmilyen komoly tünete nem volt, csak "máshogy" viselkedett, mint a megszokott. Éppen esedékes lett volna neki egy oltás, de az anyja a furcsaságok miatt nem engedte akkor beadatni, hanem elvitte a gyereket röntgenre - és kiderült, hogy (rejtetten) tüdőgyulladása volt! Ugye, milyen szerencsés lett volna, ha ráoltanak a tüdőgyulladásra? Igen, tudjuk, a magyar (rendkívül "elfogulatlan, mindenféle profitérdeket nélkülöző") védőoltás módszertani levélben meglehetősen kevés oltási kontraindikáció van leírva... (Mint ahogy már az elején utaltam rá, Magyarországon oltási károsodás sem létezik.)
  3. Az igazi EGÉSZ-SÉGHEZ nemcsak a tünetek hiánya tartozik hozzá, hanem a tápanyagokkal való megfelelő ellátottság is. Ez is a "még nem beteg, de már nem is egészséges" helyzet. Például egy vitaminhiányos állapot nem a legideálisabb oltási körülmény. Megfelelő A, C, D, K vitamin, jód szint alap, és ebben NEM a jelenleg hivatalosan elfogadott vitaminadagok az irányadók! A késő őszi, téli, tavaszi időszak például meglehetősen kockázatos oltásra a napfény hiánya és az akkor terjedő influenzás tünetek miatt. És nemcsak a bevitt vitaminmennyiséget kell nézni, hanem azt is, hogy van-e az oltott személynek valamilyen emésztőrendszeri, tápanyag felszívódási zavara - ha van, lehet, hogy hiába kapja a vitaminokat!
  4. Léteznek naiv materalista tudománytalan, a konkrét beadandó oltóanyagból készült homeopátiás nozódák. Ezek a szemfényvesztő és lehúzó elmélet szerint az emberi szervezetet az oltóanyag megfelelő kezelésére, mikro-detoxikálására (leánykori nevén kivezetés) ösztönzik, tanítják, ha esetleg az valamiért nem menne magától, automatikusan. Pontos használatukról kérdezze meg a "humbugoló" homeopatáját.
  5. Aki allergiás / érzékeny egy konkrét oltóanyag valamely összetevőjére, lehetőleg ne oltassa magát azzal. Mert különben fog magának vele teremteni például valamilyen autoimmun tünetegyüttest. Hogy hogyan derülhet ki egy allergia / érzékenység? Ha elővigyázatosak vagyunk, például odafigyeléssel, vizsgálattal, tesztekkel. Legrosszabb esetben oltás után, a kórházban, amikor anaflaxiás sokkot kell kezelni. Sebaj, újraélesztés is van a világon, 60% sikerességi aránnyal...
    Oltási  károsodás ellen: például
    megfelelő vitaminszint (freeimages /
    softgel-capsule-1325982)
  6. Akinek valamilyen MTHFR gén mutációja van, az előzőekre hatványozottan figyeljen oda. Szedjen folátot, és olyan oltóanyagot próbáljon választani, ami a lehető legkevesebb olyan anyagot tartalmazza, amik ha nem ürülnek ki a szervezetéből, akkor problémája lehet belőle.
  7. Minél kevesebb stressz legyen! Remélhetőleg ez az írás hozzájárult, hogy teljesüljön, legalábbis az oltással kapcsolatos jogos, ösztönös stressz csökkentése! A többi stressz az életvitelünkön, az élethelyzet megoldási képességünkön múlik.
  8. És így tovább. Lehet a hozzászólásokban további kiegészítéseket tenni, várjuk szeretettel.


Kockázatokról és mellékhatásokról legalább kérje el és OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, kérdezze meg kezelőorvosát, patikusát; valamint olyan embereket is, akik oltás után néhány napon, hónapon, éven belül, "tudományos véletlen egybeeséssel" autoimmun betegségbe estek. (Mert ugye léteznek olyan betegségek is, amelyek nem 2 nap alatt alakulnak ki...)

Köszönjük, hogy Te is teljes körűen szólsz hozzá ezen bloghoz, hogy eszement észrevételeket teszel. A túlzottan nem egyoldalúan tájékoztató, okosan trollkodó hozzászólásokat nem engedjük be a blogra, töröljük!

Köszönjük a megértésedet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése