2018. április 10., kedd

Kullancs oltás helyett: kullancs elleni védekezés - holisztikusan

Gyűjtötte: Anyaoroszlán
Mint már tudjuk, a kullancs elleni oltás, a közhiedelemmel ellentétben, korántsem véd minden kór ellen, amiket a kullancsok terjesztenek (pl. a Lyme kór ellen NEM véd). Ráadásul, hivatalos materiálisan "véletlen egybeeséssel", de komoly mellékhatásai is vannak. (Habár, mint az már kiderült, ez csak külföldön érvényes, mert Magyarországon valamiért máshogy működik a természet, az emberi lény és az oltások, mint például Nyugat-Európában...) Ezért naiv és materialista tudománytalan alternatívaként nézzünk meg néhány lehetőséget, hogy mivel lehet egészségbarát módon megelőzni, kivédeni, kezelni egy kullancscsípést, mivel lehet helyettesíteni legalább részben az oltást!
Kullancs elleni védekezés
holisztikusan - ha nem akarunk
oltás mellékhatásokat!
(freeimages / tick-1244300)


Ha már egyszer az ember a DDT-vel kipusztította a kullancs természetes ellenségét... mint ahogy innen megtudható:
Link: https://www.vasarnapihirek.hu/friss/kullancs_antsz_betegseg
Letölthető PDF: https://drive.google.com/open?id=1RZhdlzka8ONnUM638TOKG4t9CC4783ad
És ha már egyszer nem akarják még egészségbarát módon sem irtani a kullancsokat...
Link: https://mno.hu/tudomany/gombaval-irtanak-a-kullancsokat-1389992
Letölthető PDF: https://drive.google.com/open?id=1uQ7V12Dj-Br2WR0-FL_E9DsD54Yv5gUO

Kullancs oltás helyett: kullancscsípés megelőzése

Azaz, akadályozzuk meg, hogy a kullancs a bőrbe jusson!

  • Szabadtéri tartózkodásra való felkészülés közben, néhány nappal az alkalom előtt kezdjünk el szedni Polybé tablettát, aminek a bőrön keresztül árasztott illatát állítólag nem szeretik a kullancsok. Ártani nem fog!
  • Nem lehet elégszer elmondani, elcsépelt, de: lehetőleg ZÁRT öltözetben menjünk! Például nadrág betűrve a zokniba!
  • Legyen nálunk ultrahangos kullancsriasztó (patikákban, állateledel boltokban kapható) vagy más olyan jeleket kibocsátó készülék, amit a kullancsok nem szeretnek. Kapcsoljuk is be! Ártani nem fog ez sem.
  • Legyenek nálunk rovarriasztó spray, citrom és/vagy ecet oldat; és/vagy a kullancsok által nem kedvelt illóolajok. Ezekkel óránként kenjük / fújjuk be velük magunkat (csuklóra, bokára mindenképpen): geránium, citromcirok, cédrus, ciromfű, kakukkfű, zsálya, levendula, stb. Ez ügyben aromaterapeuta segíthet további információkkal.
  • Tapasztalt túrázók tanácsai: rémüldözés és pánikolás helyett érdemes megtanulni, és lehetőleg a gyerekeket is megtanítani nem vakarózni, hanem megnézni, ahol viszket. Folyamatosan nézegessük, hogy nem mászik-e rajtunk valahol valami, és azt vakarás helyett pöckölni. Így a legtöbb esetben, még mielőtt a kullancs belénk megy, észrevehető. Ezen felül minden erdei, ill mogyoróbokor körüli tartózkodás stb. után nagyon ajánlott a fürdés vagy a zuhanyozás.
  • Kullancscsípés után 3 héttel: előjött a
    Lyme-folt
  • Vigyünk magunkkal megfelelő csipeszt, ha ki kell szedni valahonnan kullancsot.

Kullancs oltás helyett: kullancscsípés utáni kezelés holisztikusan

  • Szabadtéri tartózkodásról hazatérve mindig vizsgáljuk át magunkat, egymást. A kullancs ruhán, táskán, egyéb pakkon is hazavihető, azokat is vizsgáljuk át, rázzuk ki, ahogy csak lehet...
  • Ha van bőrbe fúródva kullancs, azonnal szedjük ki csipesszel. Erre a célra nem feltétlenül a patikai kullancskiszedő csipesz a legalkalmasabb, lehet hogy egy fém orvosi vagy műszerészcsipesz hatékonyabb lesz! Az se baj, ha benne marad a kullancs feje, mert a potrohában van a fertőző anyag, utóbbit ha lehet, ne nyomjuk össze, mert akkor a testünkbe jut a tartalma.
  • A csípés helyét bekenhetjük, beborogathatjuk, de csak fertőtlenítővel (egészségbarát ezek közül pl. az ezüst kolloid oldat).
  • Szedhetünk természetes, egészségbarát antibiotikumot 2-3 hétig (pl. ilyen az ezüst kolloid oldat vagy a grapefruit mag kivonat).
  • A csípés felfedezése után azonnal, de legkésőbb néhány órán belül: (figyelem, naiv és materialista tudománytalan, szemfényvesztő információ következik. Ennek használatát mindenki a saját felelősségére dönti el. Nem mintha a kullancs elleni oltás beadásának saját felelősségét a gyakorlatban bárki is elkerülhetné...) vegyünk be egy-egy adag kullancs encephalitis- (zeckenbissfieber) és egy borelia (Lyme kór) nozódát. C30-asat vagy C200-asat, egy kis, kb. fél óra időeltolással, vagy egyszerre. Használhatunk még Ledum, Hypericum, Arnica és Silicea szereket is. Ezekből mindig legyen otthon az elsősegély szerek között C30-as vagy C200-as (egyesek csak külföldről rendelhetők közülük). Hátha a "placebó hatásuk" előnyös lesz számunkra... ártani mindenesetre ez sem fog. A használat módjairól, kockázatokról és mellékhatásokról kérdezzünk meg egy hozzáértő "humbugoló" homeopatát.
    Kullancscsípés utáni kezelés
    holisztikusan: 4 héttel utána a Lyme-folt
    eltűnt, a megcsípett személy egészséges

  • A kullancsot meg lehet vizsgáltatni, hogy fertőzött-e, vagy sem és ennek megfelelően lehet további kezelést kapni. Figyeljünk oda, hogy a teszt pontos legyen, mert sajnos vannak nem megbízható tesztek is, amik nem minden Lyme esetet képesek kimutatni.

Természetes védekezés kullancs ellen a saját portánkon

Ha a növényzet gyakran van nyírva, gondozva, kevesebb az esélye a kullancsoknak beleköltözni! Ha a fűben van sok kullancs, többször végighúzhatunk rajta egy rossz fehér lepedőt, amire a kullancsok rákapaszkodnak. A lepedőt például elégetve a rámászott kullancsoktól is megszabadulhatunk.

És így tovább. A Neten rákeresve további kullancskivédő praktikákhoz juthatunk! Ezek közül ha kiszűrjük a megbízhatókat, és többet is használunk egyszerre, biztosabb a védelem.



Kockázatokról és mellékhatásokról legalább kérje el és OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, kérdezze meg kezelőorvosát, patikusát; valamint olyan embereket is, akik oltás után néhány napon, hónapon, éven belül, "tudományos véletlen egybeeséssel" autoimmun betegségbe estek. (Mert ugye léteznek olyan betegségek is, amelyek nem 2 nap alatt alakulnak ki...)

Köszönjük, hogy Te is teljes körűen szólsz hozzá ezen bloghoz, hogy eszement észrevételeket teszel. A túlzottan nem egyoldalúan tájékoztató, okosan trollkodó hozzászólásokat nem engedjük be a blogra, töröljük!

Köszönjük a megértésedet!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése