2018. május 4., péntek

Kanyaró kezelése A-vitaminnal: tudománytalan blöff? (PubMed cikk)


Kanyaró kezelése A vitaminnal:
gyógyulási feltételek biztosítása,
táplálás (freeimages /
feed-the-children-3-1311266)
A kanyaró az egyik legrettegettebb járványos gyerekbetegség. Mint ahogy hivatalos materialista oltástudományos körökből tudjuk: MINDEN esetben szövődményekhez és halálhoz vezet. Akkor is, ha szakszerűen van ellátva, és a beteg általános állapota jó. (A fantasztikusan fejlett nyugati orvoslás ennyire nem tud mit kezdeni ezekkel a fránya kanyaró mikrobákkal sem - egyedül csak oltáson keresztül...) A kanyaró kezeléseként, szakszerű ellátásaként teljesen felesleges a lehető legtöbb gyerekre kiterjeszteni az általános higiéniát, a jóltápláltságot, a megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagokkal való ellátást, a betegség lefolyása alatt-előtt-után. Úgyis egyesegyedül és csakis az oltás a megoldás! Mint ahogy évekkel ezelőtt az egyik pelenkatípus vásárlásával a fejlődő országok gyerekeinek tetanuszoltását támogattuk - nem egy tál tápláló étel vagy egy pohár tiszta víz adását nekik, hanem egy tetanuszoltást. Minden egyes mélyszegénységben élő, ápolatlan, nélkülöző, éhező, csont-bőr gyereket oltsanak be minden lehetséges oltóanyaggal, kötelező jelleggel, azaz az tisztálkodásuk-táplálásuk-oktatásuk helyett költsék a pénzt az oltóanyagra, és akkor egészen biztosan nem lesznek betegek!
Vagy mégis?

Kanyaró kezelése A vitaminnal: a magyar orvosi médiában nem tudnak külföldiül

A következő külföldi tudományos cikk arról szól, hogy az A vitaminnak milyen szerepe lehet a kanyaró kezelésében. (Rendkívül érdekes, de ezen cikk születésekor például sem a Házipatika, sem a Webbeteg kanyaróról szóló cikkében nem található meg még a "vitamin" szó sem... Elgondolkodtató, hogy le vannak-e maradva a hivatalos külföldi tudományban, tudnak-e angolul...)

A vitamin a kanyaró kezelésében gyerekeknél

Angol nyelvű forráscikk linkje: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11869601/
Letölthető PDF: https://drive.google.com/open?id=14oZCxLcAqdvbRFQl3lJUHRwWJzgqv4Iu

(A cikket fordító személy angol középfokú C típusú nyelvvizsgával, a fordítást ellenőrző angol nyelvtanári képesítéssel rendelkezik. Amennyiben a fordítással bármilyen probléma adódna, kérjük a cikket jobban lefordítani és elküldeni nekünk. Köszönjük.)

Magyar fordítás:

 

HÁTTÉR: a kanyaró vezető oka a gyerekkori betegeskedésnek és halandóságnak. Az A vitamin hiány egy felismert kockázati faktora a súlyos kanyarónak. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hivatalos ajánlása az, hogy a kanyarós kisgyermekek szájon át bevitt, 200.000 nemzetközi egységnyi adag A vitamint kapjanak (csecsemők 100.000 nemzetközi egységnyit) naponta, két napig, olyan területeken, ahol az A vitamin hiány jelen lehet.

CÉLKITŰZÉS: ezen vizsgálat célja, hogy meghatározza, hogy amikor a kanyaró diagnosztizálása után elkezdődik az A vitamin pótlása, van-e jótékony hatása az elhalálozás, a tüdőgyulladás és egyéb komplikációk megelőzésében.

KERESÉSI STRATÉGIA: MEDLINE és a Cohrane Könyvtár, 4-es eset, 1999-et választottak ki.

KIVÁLASZTÁSI FELTÉTELEK: csak véletlenszerűen kiválasztott kontrollált kísérletek lettek figyelembe véve, amelyekben kanyarós gyerekek A vitamint vagy placebót kaptak a normál ellátás során.

ADATGYŰJTÉS ÉS ELEMZÉS: az esettanulmányokat két vizsgáló mérte fel egymástól függetlenül. A páronként kijött eredmények elemzésére a StatXact szoftvercsomagot használtuk. Az alcsoportok elemzését az adagra, a készítményre, az életkorra, kórházba kerülésre és tüdőgyulladásban való elhalálozásra végeztük.

A súlyozott átlagkülönbséget 95%-s biztosítékintervallummal számoltunk a folyamatos eredmények érdekében.
Kanyaró kezelése A vitaminnal:
táplálék kiegészítők (freeiamges /
medicine-1534029)


FŐ EREDMÉNYEK: a relatív kockázatok (RR) és a 95%-os biztosítékintervalumok (CI) a StatXact szoftvercsomag előirányzatain alapulnak. Nem volt szignifikáns csökkenés a halálozási arányban az A vitaminos csoportban, amikor az összes esettanulmány együtt volt vizsgálva. (RR 0.60; 95% CI 0.32 to 1.12)(StatXact előirányzat). 64%-os csökkenés volt a halálozási kockázatban azoknál a gyerekeknél, akiknek két adag 200.000 nemzetközi egységnyi A vitamint adtak (RR=0.36; 95% CI 0.14 to 0.82) a placebócsoporthoz képest. Két adag vízbázisú A vitamin 81%-os halálozási kockázat csökkenéshez társult (RR=0.19; 95% CI 0.02 to 0.85) a halálozási kockázatot 48%-kal csökkenteni látszó olajbázisú készítményhez képest (RR=0.52; 95% CI 0.16 to 1.40). Két adag olaj és vízbázisú A vitamin 82%-os halálozási kockázat csökkenést mutatott 2 év alatti gyerekeknél (RR=0.18; 95% CI 0.03 to 0.61) és 67%-os kockázatcsökkenést a tüdőgyulladásban való elhalálozás arányt illetően (RR=0.33; 95% CI 0.08 to 0.92). Nem volt bizonyíték arra vonatkozóan, hogy egyszeri adag 200.000 nemzetközi egységnyi A vitaminhoz társul-e csökkent halálozási kockázat kanyarós gyerekeknél (RR=0.77; 95% CI 0.34 to 1.78). Az alcsoportok, mint az életkor, adag, készítmény, kórházba kerülés és az eset súlyossága, az esettanulmányokban szoros összefüggésben voltak egymással, és nem volt elég esettanulmány ahhoz, hogy elkülönítsük ezek közül az egyéni hatásokat. 47%-os csökkenés volt a krupp előfordulásában (RR=0.53; 95% CI 0.29 to 0.89), míg nem volt szignifikáns csökkenés a tüdőgyulladás előfordulásában (RR=0.92; 95% CI 0.69 to 1.22) vagy a hasmenés előfordulásában (RR=0.80; 95% CI 0.27 to 2.34). A hasmenés időtartama napokban volt mérhető, és ennek időtartama majdnem 2 nappal csökkent WMD -1.92, 95% CI -3.40 to -0.44. Csak egy esettanulmány értékelte a középfülgyulladást és 74%-os csökkenést talált az előfordulásában (RR=0.26, 95% CI, 0.05 to 0.92). Nem találtunk bizonyítékot arra, hogy egyszeri adag/nap 200.000 nemzetközi egységnyi A vitamin olajbázisú készítményben, enyhe betegségsúlyosságú területeken együtt járna csökkent halálozási kockázattal kanyarós gyerekeknél. Mindazonáltal bizonyított, hogy ugyanezen adag két napig adva együtt járt csökkent kockázattal az általános halálozási arányra és a tüdőgyulladásban való halálozási arányra vonatkozóan.

A VIZSGÁLÓK KÖVETKEZTETÉSEI: habár nem találtunk bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy egyszeri adag/nap 200.000 nemzetközi egységnyi A vitamin együtt járna csökkent halálozási aránnyal kanyarós gyerekeknél, bizonyított, hogy ugyanezen adag két napig adva együtt járt csökkent kockázattal az általános halálozási arányra és a tüdőgyulladásban való halálozási arányra vonatkozóan. A hatás nagyobb volt két év alatti gyermekeknél. Nem voltak olyan kísérletek, amik összehasonlították volna az egyszeri adagot a kettős adaggal, habár azon kísérletek előirányzatának pontossága, amelyek egyszeri adagot használtak, hasonló volt azon kísérletekéhez, ahol két adagot használtak.
Kanyaró kezelése A vitaminnal:
gyümölcsök (freeiamges /
smiles-1187708)


További kanyaró és A vitamin kapcsolatról szóló cikkek a PubMeden:
Link: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27580345
Letölthető PDF: https://drive.google.com/open?id=1FRdbOrVaz2Fw7eUujyNUeget4TmSSkb0

Vajon még milyen kezelési módszerek / eszközök léteznek, amikről a "rendkívül fejlett" materialista orvoslás nem (akar) tud(ni), és amelyekkel akár oltás nélkül is meg lehet szelídíteni a kanyaró nevű szörnyet?


Kockázatokról és mellékhatásokról legalább kérje el és OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, kérdezze meg kezelőorvosát, patikusát; valamint olyan embereket is, akik oltás után néhány napon, hónapon, éven belül, "tudományos véletlen egybeeséssel" autoimmun betegségbe estek. (Mert ugye léteznek olyan betegségek is, amelyek nem 2 nap alatt alakulnak ki...)


Köszönjük, hogy Te is teljes körűen szólsz hozzá ezen bloghoz, hogy eszement észrevételeket teszel. A túlzottan nem egyoldalúan tájékoztató, okosan trollkodó hozzászólásokat nem engedjük be a blogra, töröljük!

Köszönjük a megértésedet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése