2018. november 7., szerda

Antoine Béchamp és Claude Bernard, avagy "Ami a biológia könyvekből kimaradt"

Vagyis, miért nem található ezen írás íródásának időpontjában egyetlen magyar nyelvű írás sem az Interneten Antoine Béchampról és Claude Bernardról?

Angol források:
https://en.wikipedia.org/wiki/Antoine_B%C3%A9champ
https://en.wikipedia.org/wiki/Claude_Bernard

Pasteur vagy Béchamp? 

Louis Pasteur félelmetes apró
élőlényei... (freeimages /
negative-bokeh-1145113)

A modern egészségügy egyik alappillére és az Egészségipar uralma megtartásának egyik legfontosabb eszköze a XIX. századi tudós, Pasteur elgondolásán alapuló baktérium-elmélet. Pasteur azt mondta - ami nagyon is megfelelt azok igényeinek, akiket szolgált - hogy külső természeti erők okozzák a betegségeket, és fenyegetik az egészségünket.
Ezeket a természeti erőket kórokozóknak nyilvánította. Minden egyes mikroba (mikroszkóppal vagy úgy sem látható parányi élőlény - a szerk.) fajta egy bizonyos alaknak felel meg, úgyhogy ezt monomorfózisnak, egyformájúságnak nevezzük. Hogy megszabadulhassunk a betegségtől, hadieszközökkel meg kell semmisítenünk ezeket a kórokozókat. Ezek lehetnek orvosságok, műtétek és egyéb kezelések. Mindent bele a külső ellenségek elleni háborúba!

Fontos megértenünk, hogy Pasteur a korabeli elit hatalmak cinkosa volt, akiknek az volt a szándékuk, hogy a népet magatehetetlenségben és félelemben tartsák. Amikor az emberek fölvállalják a teremtés felelősségét saját sorsuk felett, és ebből fakadóan teljes természetességgel rálépnek az öngyógyulás útjára, ezen semennyi pénzt sem lehet keresni, és oda a mások fölötti hatalom mámorító érzése. Nem lehetséges uralkodni az emberek felett, hacsak nem hisznek a külső kórokozókban és a külső megoldásokban. Ma Pasteurt az emberiség egyik legnagyobb jótevőjeként istenítik. Elméletét még mindig szentírásként fogadja el a modern orvostudomány, s ez a habarcs, ami összetartja az Egészségügyi Maffia egész építményét. Ne feledjük: minden fejben dől el, vagyis az elme automatikusan megteremti azt, amit hisz!



Pasteur és követői számára a mikrobák külső ellenségek:

... Antoine Béchamp táptalaja nélkül
nem életképesek! (freeimages /
seeds-1498568)

"A MIKROBÁK OKOZZÁK A BETEGSÉGET"

E korszak másik tudósa, Béchamp - akit Pasteur plagizált (idegen szellemi alkotást részben vagy egészben eltulajdonít, saját nevén közöl - a szerk.) - korábban fedezte fel a mikrobákat, és egy másik következtetésre jutott. Szerinte maga a test hozza létre a különböző mikrobákat, hogy visszaállítsa a sejteken és a szerveken belüli belső egyensúlyt. Megfigyelte, hogy a mikrobák - a külső környezetüktől függően - több formát is felvettek, és hogy úgy tűnik, egy közös őstől származnak, amit ő mikrozymának nevezett el. Béchamp azt találta, hogy minden állati vagy növényi sejtben is vannak mikrozymák, olyan parányi élet-részecskék, amik nem pusztulnak el, amikor a gazdaszervezet meghal, hanem élnek tovább. Azt mondta, ők az erjedés forrásai, és hogy mikroorganizmusok tudnak kikelni belőlük. Béchamp arra is rájött, hogy a sejtek állapota, így az ember teste hozza létre a sajátságos mikroorganizmus-formák megjelenését. Ezt a jelenséget polimorfizmusnak, sok formájúságnak nevezte, magyarázata pedig sejtelméletként vált ismertté, sajnos csak igen szűk körben.

Béchamp és követői számára a mikrobák belső szövetségesek:


"A BETEGSÉG OKOZZA A MIKROBÁKAT"

Béchamp elméletének következményeit más tudósok számos alkalommal bebizonyították.


Például napjainkban: https://oltasreform.blogspot.com/2017/12/ellenseg-korokozok-testunkben-avagy.htm


Kockázatokról és mellékhatásokról legalább kérje el és OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, kérdezze meg kezelőorvosát, patikusát; valamint olyan embereket is, akik oltás után néhány napon, hónapon, éven belül, "tudományos véletlen egybeeséssel" autoimmun betegségbe estek. (Mert ugye léteznek olyan betegségek is, amelyek nem 2 nap alatt alakulnak ki...)

Köszönjük, hogy Te is teljes körűen szólsz hozzá ezen bloghoz, hogy eszement észrevételeket teszel. A túlzottan nem egyoldalúan tájékoztató, okosan trollkodó hozzászólásokat nem engedjük be a blogra, töröljük!

Köszönjük a megértésedet!


1 megjegyzés:

  1. Az orvostudomány Atyja, az Ájurvéda szerint is az ősi ellenség a szervezetben lévő toxikus anyag, méreg, ami lehet tényleges szervezetbe került méreg, illetve a tökéletlen emésztésből fakadó méreg, emésztetlen anyag. Ha az emésztő tűz erős, akkor az ember képes a toxikus anyagok lebontására, de ha nem akkor azok akkumulálódnak a szervezetben. Ezért napi tisztító rutinokat és évszakonkénti tisztító rutinokat írnak elő az ájurvédikus és a jógikus gyakorlatsorok. Ezek a test külső és belső tisztítását tematikusan elvégzik. Az ájurvédában ezt pancsakarmának nevezik, 5 lépéses testtisztításnak (aminek van egy előkészítő, egy tisztító eljárásos része - pancsa karma - és van egy levezető, diétás része). Ez a három előkészíti a terepet a test megtisztítására, megtisztítja azt, majd pedig utána megerősíti az emésztő tüzet és minden test-irányító energiát, intelligenciát, ún. dósákat harmóniába hoznak az ember vele született dósa arányával. A jógikus testtisztításokat satkarmáknak hívják, ez hat féle testtisztítást foglal magában. Nagyon örülök, hogy www.soilandhelth.org könyvtárban a régi nagyok könyvei megtalálhatók, alternatív medicina, alternatív mezőgazdaság és spirituális témakörökben. Inne szeretném ajánlani a TOXEMIA című könyvet mindenki figyelmébe! https://soilandhealth.org/wp-content/uploads/02/0201hyglibcat/020103toxemia/020103toxemia.PDF

    VálaszTörlés