2017. október 6., péntek

Bárányhimlő elleni oltás veszélyei: későbbi övsömör! (orvosi cikk)



A bárányhimlő elleni 2 dózisú vakcina alkalmazása összefügg az övsömör járvány kialakulásával
April 18, 2017 Dr. Brownstein

Egy amerikai orvos blogbejegyzésének fordítása.
Az eredeti cikk linkje: http://blog.drbrownstein.com/the-chickenpox-vaccine-mess/
PDF: https://drive.google.com/open?id=1MTuMlEYYhEyvqLzeQXXZ2D6SOe8HsEuZ
Fordították és a fordítást ellenőrizték: a Kötelező helyett választható mozgalom szimpatizánsai.

Magyar fordítás:


Amikor gyermek voltam, szinte mindenki elkapta a bárányhimlőt. Mint minden gyerek, amikor beteg lettem, egy hétig otthon maradtam és teljesen meggyógyultam.
Ez mind megváltozott 1995-ben, amikor is az FDA (Amerikai Élelmiszer és Gyógyszerellenőrzési Hivatal) engedélyezte az élő, gyengített kórokozós bárányhimlő elleni oltást a 12 hónapnál fiatalabb gyermekek körében. Miután az oltást főképp kisgyermekeknek adták, a bárányhimlő betegség száma valóban gyorsan lecsökkent. Ám mivel folyamatosan törtek ki bárányhimlő járványok, 2006-ban egy 2. adag oltást is belevettek az immunizálási ajánlásba.


A bárányhimlő elleni oltás valóban szignifikánsan csökkentette a betegség előfordulását? IGEN! Az oltásoknak köszönhetően valóban lecsökkent a bárányhimlő előfordulása, ám a legfontosabb kérdés, amit mégis fel kell tennünk:
“A bárányhimlő elleni oltás (a többi 70 adag oltással egyetemben [amerikai adat - a ford.]) javított- e vajon a gyermekeink és a populáció egészségén, életén?”
A válasz nagyon egyszerű: NEM.
Igen, a gyermekeink kevesebbszer betegednek meg bárányhimlőben, az oltásoknak hála. Habár az övsömör betegség, a bárányhimlő fájdalmas újraaktiválódása a szervezetben, mára már járványos méreteket öltött, és gyermekeket és felnőtteket is egyaránt érint.

Bárányhimlő elleni oltás veszélyei:
későbbi övsömör!
(kép forrása: Webbeteg portál)
A gyorsan növekvő övsömörös megbetegedés- szám egyenesen köthető a bárányhimlő oltások használatához.
A helyzet az, hogy szükségünk van a bárányhimlő vírus keringésére a populációban ahhoz, hogy az immunrendszerünk találkozhasson vele és újra-élesedhessen a vírus ellen. A bárányhimlő oltás hatékonysága miatt azonban az immunrendszerünk nem stimulálódik újra a varicella (bárányhimlő) vírusával szemben (ez a vírus okozza a bárányhimlőt és az övsömört is) – és emiatt a varicella vírusa övsömörként támad újra.

Tanulmányok mutatják, hogy több pénzt költünk az övsömör kezelésére, mint amit a bárányhimlő eltűnéséből fakadó költségcsökkenéssel spóroltunk! Ráadásul, az övsömörből kialakulhat krónikus, bennünket gyengítő betegség, sőt halálos is lehet!

Mindig azt a mantrát hallom, az oltások biztonságosak és hatékonyak. Na, ez egyszerűen nem igaz! Az oltások egy csomó mellékhatást okozhatnak. A bárányhimlő oltás esetében egy friss tanulmány is rendelkezésünkre áll a mellékhatásokkal kapcsolatosan. A vizsgálat így összegezte az eredményeket: “Váratlan és új oltási mellékhatásokat nem azonosítottunk a bárányhimlő 2. oltási dózisának megkapása után” (1)


Aztán, ha az egész tanulmányt elolvasod, egy kicsit más kép formálódik ki… A szerzők a második adag bárányhimlő dózist követően 14,641 bejelentett mellékhatást találtak a 2006 és 2014 közötti időszakban az amerikai oltási mellékhatás bejelentő adatbázisban (VAERS). A VAERS egy önkéntes alapon működő oltás-mellékhatás bejelentési adatbázis, amit azért alapítottak, hogy az oltást követő nemkívánatos hatásokat összegyűjtsék. Úgy becsülik, a valós mellékhatások körülbelül 1-10% van csak bejelentve adatként ide, az összes oltási mellékhatásból, hisz önkéntes alapú bejelentőrendszer. (2) Mivelhogy önkéntes alapú, kétség nélkül állíthatjuk, hogy a VAERSben szereplő adatok mélyen a valós számok alatt maradnak.
Megkockáztatnám a kijelentést, szerintem azon orvosok akik oltanak, nem is tudnak a VAERS létezéséről. Onnan tudom, hogy sok orvost kikérdeztem ezzel kapcsolatban.
Vírusok: biztos, hogy mindegyik ellen
oltani kell? (freeimages /
virus-1309840)

A tanulmány szerint a mellékhatások 3%-a komoly mellékhatásként lett osztályozva. A komoly oltási mellékhatások magukba foglalják az anafilaxiás (túlérzékenységi) reakciót (83), agyhártyagyulladást (5), encephalitis—agyi gyulladást (16), cellulitist (52), bárányhimlőt (6), övsömört (6), és a halált (7).
Emlékezz, hogy az összes mellékhatásnak mindösszesen 1-10% -a van bejelentve ebbe az adatbázisba- tehát a valós esetszám akkor jöhet ki, ha 10x vagy 100x megszorzod ezeket a számokat. A CDC (Amerikai Járványügyi Központ) úgy becsüli, hogy körülbelül az oltásos időszak előtt 100 ember halt bele a bárányhimlő betegségbe évente, bár a legtöbbje ezeknek az áldozatoknak egyéb súlyos egészségügyi problémákkal is küzdött. Ha ezt összeveted az aluljelentett mellékhatás esetszámmal (VAERS) akkor azért már mégsem néz ki olyan jól ez az egész bárányhimlő oltás sztori... Tulajdonképpen a pontos metaforája ennek a közmondásnak: „Kirabolom Pétert, hogy kifizessem Pált”.

Nincs kétség abban, hogy a bárányhimlő oltás alkalmazása lecsökkentette a bárányhimlő betegség előfordulását. De ugye az oltás mégsem 100%-os biztonságú, ahogy a tanulmány is mutatja. Szóval a valódi probléma az, hogy az oltás nem ad teljes életre szóló védettséget. Ezért logikusan levonhatjuk a következtetést, hogy kreáltunk egy komplett olyan felnőtt generációt, akiket beoltottak bárányhimlő ellen, és mégsem védettek ellene. A természetes módon átvészelt gyermekkori bárányhimlő előnye, hogy a gyermek egy életre immunissá válik, de ez az oltásos immunitás esetében nem így van.

Az igazi veszély azonban fiatal csecsemőknél vagy várandós anyák esetében áll fent: A bárányhimlő a várandósság első harmadában veleszületett varicella szindrómát okozhat, születési rendellenességet. Egy újszülött különösen sérülékeny a bárányhimlő betegség súlyos hatásaira…az az anya, aki természetes módon átesett a betegségen, rövid távú immunitást tud anyatejjel átadni a kisbabájának, míg az oltott anyák épp az oltások miatt nem tudnak megfelelő védelmet biztosítani a csecsemőiknek, mivel ez a passzív immunitás átadási képesség nem működik az oltottak esetében.
Jobban járnánk, ha hagynánk, hogy a gyermekek 95%-a egyszerűen, természetesen átessen a betegségen és meggyógyuljon. Ezeknek a gyermekeknek életre szóló védettségük lenne és nem kellene a veleszületett varicella szindróma miatt aggódnunk, vagy azért hogy az újszülött kisbaba esetleg elkapja a bárányhimlőt…
Bárányhimlő oltás szövődményei:
rózsaszín ködből rideg valóság
(freeimages /
injection-time-syringe-with-1524028)

Emberek, nagy katyvaszban vagyunk! Beoltattuk a gyerekeinket egy betegség ellen, ami ellen nem is lenne szükséges immunizálni őket! Sok tanulmány eredménye szerint az immunrendszer egészségesebben működik, ha gyermekkori betegségeket megtapasztalja és kigyógyul belőlük (mint a bárányhimlő vagy épp a kanyaró). Most - a bárányhimlő oltás miatt – övsömör járványt élünk meg, és lett egy fiatal populációnk, akik nem teljesen védettek a bárányhimlővel szemben, ráadásul ahogy korábban írtam, az oltás nem 100% biztonságos.

Ha tudnám, hogy a gyermekeim a jövő héten bárányhimlősek lesznek, vajon kérném e az oltást? Nem, semmiképpen sem, arról gondoskodnék, hogy megfelelően - egészségesen - tápláltak legyenek és sok folyadékot fogyasszanak. Aztán, ha megbetegednének, otthon tartanám őket a suliból és gondjukat viselném, amíg meggyógyulnak. Hogy mit használnék? Sok C vitamint. Miután a lányaim meggyógyultak, már nem kellene attól félnem, hogy a várandósságuk alatt kapják el a bárányhimlőt.
Az egészségügyben, az egészség gondozásában mindig van egy kockázat/előny értékelés. A bárányhimlő oltás esetében, a hosszú távú kockázatok úgy gondolom, túl magasak. A bárányhimlő oltással kapcsolatos káosznak tulajdonképpen sosem kellett volna megtörténnie.
DrB


Kockázatokról és mellékhatásokról legalább kérje el és OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, kérdezze meg kezelőorvosát, patikusát; valamint olyan embereket is, akik oltás után néhány napon, hónapon, éven belül, "tudományos véletlen egybeeséssel" autoimmun betegségbe estek. (Mert ugye léteznek olyan betegségek is, amelyek nem 2 nap alatt alakulnak ki...)

Köszönjük, hogy Te is teljes körűen szólsz hozzá ezen bloghoz, hogy eszement észrevételeket teszel. A túlzottan nem egyoldalúan tájékoztató, okosan trollkodó hozzászólásokat nem engedjük be a blogra, töröljük!

Köszönjük a megértésedet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése