2018. március 19., hétfő

A gyerek, aki influenzás akart lenni - influenza megelőzése házilag

Lejegyezte: Anyaoroszlán

Influenza megelőzése házilag -
aki nem ilyen erős szellemű,
hordjon maszkot? (freeimages /
a-man-with-mask-1428017)


Ezt a megtörtént esetet egy anyuka ismerősöm mesélte.
A kamasz gyereke unta az iskolát, nem akart menni egy ideig. Így, mivel az iskolásoknak nincsenek szabadnapjaik e téren, úgy döntött, hogy beteg lesz, és úgy fog iskolát kerülni. (Senkinek sem szeretnék ezzel ötleteket adni, csak a tanulságos érdekesség volta miatt írom le.)

Tehát a gyerek a fejébe vette, hogy elkapja az influenzát.

Ennek érdekében tett is: furcsa szokásokat vett fel, amiktől addig igencsak berzenkedett. Például folyamatosan az éppen influenzás anyja körül lebzselt, ivott az anyja poharából, evett a kanalával, és így tovább.

Vajon sikerült-e "elkapnia" a betegséget?


(Azaz, vajon sikerült-e elburjánoztatnia a belső flórájában egyes patogén mikroorganizmusokat, akik minden egyes alkalommal súlyos tüneteket csinálnak mindenkinek, akit a karmaik közé kaparintanak?)



Sajnos nem!


Minden buzgó igyekezete ellenére NEM lett influenzás, egészséges maradt...
(Vajon csak pechje volt? Vagy lehet, hogy nem ismeri ezeket az általánosan legyengítő tippeket? Pedig ha beoltatta volna magát influenza ellen, még egy iatrogén eredetű rosszullétes "influenzának" is esélyt adhatott volna...)


Tehát hogy is van ez? A rendkívül veszélyes, világvégét hozó influenza megelőzése házilag nem lehetséges, egyetlen megoldás e téren az influenza elleni oltás?


Kockázatokról és mellékhatásokról legalább kérje el és OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, kérdezze meg kezelőorvosát, patikusát; valamint olyan embereket is, akik oltás után néhány napon, hónapon, éven belül, "tudományos véletlen egybeeséssel" autoimmun betegségbe estek. (Mert ugye léteznek olyan betegségek is, amelyek nem 2 nap alatt alakulnak ki...)

Köszönjük, hogy Te is teljes körűen szólsz hozzá ezen bloghoz, hogy eszement észrevételeket teszel. A túlzottan nem egyoldalúan tájékoztató, okosan trollkodó hozzászólásokat nem engedjük be a blogra, töröljük!

Köszönjük a megértésedet!

1 megjegyzés:

  1. Hahó, na az én fiam is detto, csak nálunk apa volt lázas. Már elkezdtem aggódni h valami lelki baja lehet a kamasznak, mert annyira ölelgette puszilgatta lázas apját. De aztán vigyorgott ezirányú kérdéseimre- anya semmi semmi, csak beteg akarok én is lenni, nem akarok suliba menni. Persze h nem lett beteg :-)

    VálaszTörlés