2018. március 25., vasárnap

Kullancs (= kullancsencephalitis) elleni oltás zavaros ellentmondásai (orvosi webről)


Először is, a címben fontos pontosítás van: a kullancsencephalitis (kullancs által terjesztett agyvelőgyulladás) elleni oltás NEM véd az összes kullancs által megkapható betegség ellen (pl NEM véd a Lyme kór ellen), csak a kullancs által terjesztett agyvelőgyulladás ellen! Tehát, ha belénk megy egy kullancs, NEM dőlhetünk hátra karbatett kézzel, hogy sebaj, majd a kullancsencephalitis elleni oltás megvéd minket mindentől!

A kullancsencephalitis elleni oltás egyes orvosi forrásaiban ezen cikk születésének időpontjában érdekes ellentmondások szerepelnek a beadást illetően... Például ebben:
Link: http://www.webbeteg.hu/cikkek/eloskodok/11210/kullancs-elleni-vedooltas
Letölthető PDF: https://drive.google.com/open?id=13QuAvjqlHodudEJCoJQlb6IIkiYVBx0J

Idézetek a cikkből:
Kullancs elleni oltás zavaros
ellentmondásai: ki érti ezt?
(freeimages / tick-1383990)

Kullancscsípés után a 2. oltást előrébb kell hozni

"Gyorsított oltási menetrend. Ha már megkaptuk az első oltást, a következő egy hónap múlva lenne esedékes. Amennyiben elmúlt már 7 nap az első oltás után, de a 2. oltás előtt kullancsot találunk magunkon, akkor a 2. oltást előrébb kell hozni, minél hamarabb be kell adni. Azért kell így eljárni, mert az első oltás még nem ad védettséget, de egy héttel később már a 2. oltás beadásával a védettség kialakítható, így az első oltás után egy héttel már a kullancscsípés által okozott fertőzés egy újabb oltással kivédhető. Fontos, hogy megbízható védelem csak a teljes oltási sor esetén biztosított, nem éri meg kockáztatni!"


VS

Kullancscsípés után semmilyen oltásnak nincs helye!

"Az esetleges kullancscsípés után 1 hónapon belül nem szabad megkezdeni az oltási sorozatot. A kullancscsípés után adott védőoltásnak haszna nincs, veszélye azonban van! Kullancscsípés után semmilyen védőoltásnak nincs helye!"


Most akkor hogy is van ez? Az előrehozott második oltás az nem is minősül oltásnak, az "semmilyen oltás"?




Kockázatokról és mellékhatásokról legalább kérje el és OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, kérdezze meg kezelőorvosát, patikusát; valamint olyan embereket is, akik oltás után néhány napon, hónapon, éven belül, "tudományos véletlen egybeeséssel" autoimmun betegségbe estek. (Mert ugye léteznek olyan betegségek is, amelyek nem 2 nap alatt alakulnak ki...)

Köszönjük, hogy Te is teljes körűen szólsz hozzá ezen bloghoz, hogy eszement észrevételeket teszel. A túlzottan nem egyoldalúan tájékoztató, okosan trollkodó hozzászólásokat nem engedjük be a blogra, töröljük!

Köszönjük a megértésedet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése