2018. szeptember 19., szerda

Oltási értesítő nyomtatvány: ferdítések #1 - a járványok alakulása

Amikor közeledik egy gyerekkori kötelező oltás ideje, a védőnő kiküld / átad az oltandó gyerek szüleinek egy oltási értesítő nyomtatványt. Mert a hivatalos szabályok szerint az oltásról értesíteni kell a szülőket! A következő fotón a 6 éves kori DiPerTe oltás értesítő nyomtatványa látható, ennek a tartalma lesz kielemezve. Merthogy minimum 5 olyan állítás szerepel benne, amely finoman szólva is megkérdőjelezhető! Ez nem az oltásról magáról tájékoztat, pusztán a betegségekről!


6 éves oltási értesítő nyomtatvány (kattintva nagyobb ablakban nyílik)

Ferdítés 1: Mikor és mitől is tűntek el a járványok?

Az 1. megkérdőjelezhető állítás a tájékoztató papírról (zölddel kiemelve): "Az évtizedek óta rendszeresen végzett oltások következtében ez a(z) X betegség hazánkban mára szinte teljesen eltűnt..."
6 éves oltási értesítő nyomtatvány 1. ferdítése
(kattintva nagyobb ablakban nyílik)

Vajon ez igaz?

  1. Mielőtt még a járványok eltüntetésének dicsőségét egyes-egyedüliként az oltásoknak tulajdonítanánk, esetleg olvassuk el újra ezt az összefoglalót a régebbi, járványokat indító életkörülményekről...
  2. Helyhiány miatt kiválasztva az egyik félelmetes ragályos betegséget és mikroorganizmust: a szamárköhögést, ami ellen ez az oltás irányul, álljon itt a járványainak alakulásáról kettő érdekes grafikon, a teljesség igénye nélkül.
Az első grafikon a Védőoltás blogról, amelyről megtudhatjuk a szamárköhögés megbetegedések ELŐFORDULÁSI SZÁMÁNAK alakulását a 20. századból, Angliából.
Szamárköhögés megbetegedések ELŐFORDULÁSI SZÁMA
oltások bevezetése előtt nem sokkal és utána
(kattintva nagyobb ablakban nyílik)

(Vajon ezen számokban szerepelnek-e azok a megbetegedéses esetek is, amelyek esetleg oltottak körében fordultak elő? Vagy ilyen teljességgel kizárt? És szerepelnek-e köztük kruppnak, asztmának, stb. nevezett köhögések, amelyek esetleg kapcsolatban állhatnak a szamárköhögés vírussal? Mert ugye ezeket minden egyes konkrét esetben hitelesen és független módon ki szokták vizsgálni, hogy mi okozza őket, hogy a statisztika hiteles és valós legyen? Költői kérdés volt... És vajon hol vannak ezen grafikonok mellé az ismeretlen eredetű autoimmun kórképek számának alakulásai, amiknél ugye tudjuk, hogy a kötelező oltások számának meredek emelkedéséhez "semmi közük"?)

A második a Nebáncsvirág honlapról (és a KSH-tól), amelyről megtudhatjuk az ezen megbetegedésekben ELHALÁLOZOTTAK SZÁMÁNAK alakulását Magyarországról, HOSSZABB IDŐRE visszamenőleg, mint a Védőoltás blog grafikonjáról.
Szamárköhögés megbetegedések HALÁLOZÁSI SZÁMA
oltások bevezetése előtt jóval
(kattintva nagyobb ablakban nyílik)


És íme még egy beszédes, összehasonlító grafikon angol és magyar nyelven is:
(kattintva nagyobb ablakban nyílik)


Észrevételek az oltási értesítő nyomtatványhoz:

  • Hogy miért hasonlítjuk össze az almát a krumplival, azaz a betegségek ELŐFORDULÁSI SZÁMÁT a benne történt HALÁLOZÁSOK számával? Nem szeretnénk összehasonlítani, de más jelenleg nincs. Az viszont tudható, hogy aki megbetegszik egyes járványos kórokban, de épségben átvészeli őket, mert például a rendkívül fejlett (és erre rendkívül büszke) orvoslás ehhez megfelelő oktatásban-ellátásban részesíti, az többnyire élethosszig történő védettséget szerez, és ezzel együtt nem szerez profitot az oltóanyagiparnak a többszöri újraoltásokkal? (Az oltóanyag iparnak vajon mi a fontos: a védettség, vagy az oltottság (és a profit)?)
  • A Nebáncsvirág honlap statisztikái régebbről indítanak, és nagyon érdekes módon az tűnik ki belőlük, hogy a betegségek súlyossága és a halálozási arány már az oltás bevezetése előtt, OLTÁSOK NÉLKÜL is természetes módon lecsökkent. Egyszerűen az életmódunk, az életkörülményeink változása miatt. Hiszen vége lett a háborúnak, stb. Vajon mikor fog, mer-e egyáltalán a Védőoltás blog régebbről induló statisztikát felmutatni?


Kockázatokról és mellékhatásokról legalább kérje el és OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, kérdezze meg kezelőorvosát, patikusát; valamint olyan embereket is, akik oltás után néhány napon, hónapon, éven belül, "tudományos véletlen egybeeséssel" autoimmun betegségbe estek. (Mert ugye léteznek olyan betegségek is, amelyek nem 2 nap alatt alakulnak ki...)


Köszönjük, hogy Te is teljes körűen szólsz hozzá ezen bloghoz, hogy eszement észrevételeket teszel. A túlzottan nem egyoldalúan tájékoztató, okosan trollkodó hozzászólásokat nem engedjük be a blogra, töröljük!

Köszönjük a megértésedet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése