2018. június 4., hétfő

Guillain-Barré szindróma okai: oltások mellékhatása? (PubMed cikk)


Guillain-Barré szindróma kialakulása oltást követően az Amerikai Egyesült Államokban - egy beszámoló a CDC/FDA (Amerikai Járványügyi Hivatal / amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal) Oltást Követő Nemkívánt Eseményeket kísérő rendszeréből
Guillain-Barré szindróma okai:
oltások mellékhatása?
(freeimages / wheelchair-1576246)

Angol nyelvű forráscikk linkje: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17560693
Letölthető PDF: https://drive.google.com/open?id=1lqg22Si8OkvOPwgwO9YMUgzv0nYy9uMI
(A cikket fordító személy angol középfokú C típusú nyelvvizsgával, a fordítást ellenőrző angol-orosz nyelvtanári képesítéssel és ebben külkereskedelmi felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezik. Amennyiben a fordítással bármilyen probléma adódna, kérjük a cikket jobban lefordítani és elküldeni nekünk. Köszönjük.)

Magyar fordítás:


Összefoglalás

Az Oltást Követő Nemkívánt Eseményeket kísérő rendszerből származő adatokat használva, 54 riportot mutatunk be Guillain-Barré szindróma (GBS) kialakulásáról olyan oltásokat követően, amiket az Amerikai Egyesült Államokban végeztek 2004-ben. Ezek közül 38 páciensnél a GBS 6 héten belül kialakult. A legnagyobb számú (n=31) GBS-t olyan pácienseknél figyelték meg, akik influenza vakcinát követően hepatitis vakcinát kaptak (n=9), 1 páciens meghalt és 10 páciens mozgássérült lett az oltást követően. Azt a következtetést szűrtük le, hogy az oltóanyagok, különösen az inflenza elleni oltás, kapcsolatba hozhatók a Guillain-Barré szindrómával.

Kiegészítés a cikkhez: Yehuda Shoenfeld könyve foglalkozik azzal is, hogy az oltás beadása után hosszú hónapok is eltelhetnek, amíg a jellegzetes tünetek jelentkeznek. Vannak érintettek, akiknél azért megy extrém lassan az oltási mellékhatás és károsodás hivatalos bizonyítása, mert a betegség nem 6 héten belül alakult ki, mint ahogy ezen angol nyelvű forrásban szerepel. És nemcsak az influenza, nemcsak a hepatitis oltások válthatnak ki ilyen tüneteket, hanem más oltóanyagok is, például a h1n1 elleni oltás.


Kockázatokról és mellékhatásokról legalább kérje el és OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, kérdezze meg kezelőorvosát, patikusát; valamint olyan embereket is, akik oltás után néhány napon, hónapon, éven belül, "tudományos véletlen egybeeséssel" autoimmun betegségbe estek. (Mert ugye léteznek olyan betegségek is, amelyek nem 2 nap alatt alakulnak ki...)




Köszönjük, hogy Te is teljes körűen szólsz hozzá ezen bloghoz, hogy eszement észrevételeket teszel. A túlzottan nem egyoldalúan tájékoztató, okosan trollkodó hozzászólásokat nem engedjük be a blogra, töröljük!

Köszönjük a megértésedet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése